Gustoasă
Pate de ficat cu stafide by Taste Bazaar

3,03 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
8
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    400 g ficat de pui
  • -
    130 g unt cu 82% grăsime
  • -
    1 ceapă galbenă medie
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    2 linguri de ulei de măsline
  • -
    1/2 legătură de pătrunjel
  • -
    câteva crenguțe de cimbru (sau cimbru uscat)
  • -
    o mână de stafide
  • -
    Sare
Mod de preparare
1
Punem stafidele la înmuiat în apă.
2
Tocăm ceapa și o punem într-o cratiță medie împreună cu uleiul de măsline. Amestecăm des, pentru a nu se arde ceapa. Dacă e nevoie, adaugăm 1-2 linguri de apă.
3
După ce s-a înmuiat ceapa (3-4 minute), adaugăm usturoiul zdrobit și le mai călim împreună timp de 1 minut.
4
Adaugăm 100 de grame de unt tăiat în bucăți mari și îl lăsăm să se topească.
5
Punem în cratiță ficatul, cimbrul și sarea și le lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
6
Acoperim oala cu un capac lăsăm totul la fiert, pe foc mediu, timp de 12 minute.
7
Verificăm dacă ficatul este bine gătit, oprim focul și lăsăm să se răcească timp de 30 de minute.
8
Scoatem crenguțele de cimbru, adaugăm pătrunjelul tocat, apoi pasam totul cu un blender vertical (sau într-un robot de bucătărie) până când se obține o pastă fină și omogenă.
9
Transferăm pateul într-un vas, așezăm deasupra lui stafidele scurse de apă și câteva crenguțe de cimbru, pentru decor.
10
Punem 30 gr de unt într-o crăticioară, îl topim și îl turnăm peste pateul decorat cu stafide și cimbru.
11
Bagăm vasul în frigider, până când untul de deasupra se întărește.
prod-10.15.7