Prăjitură cu fistic, paste pentru kataif și mousse de ciocolată albă
7,40 lei
6,66 lei
Timp pregătire
35 min
Timp gătire
40 min
Porții
20
Total
75 min
Ingrediente
- -240ml lapte bătut
- -120g făină
- -120g zahăr
- -120g unt + 50g pt cremă fistic + 40g pentru mousse-ul de ciocolată albă + 20g pt ciocolata cu lapte
- -esență de vanilie
- -2 ouă
- -30g cacao
- -1 linguriță bicarbonat de sodiu
- -un praf de sare
- -250g cremă de fistic
- -200g paste kataif
- -300g ciocolată albă
- -250ml smântână pentru frișcă
- -10g gelatină
- -45ml apă rece
- -150g ciocolată cu lapte
- -50g fistic
Mod de preparare
1
Pentru început, ne vom ocupa de prepararea blatului care va fi la baza prăjiturii.
2
Astfel, punem untul, care este la temperatura camerei, într-un bol, adăugăm și zahărul și mixăm. Apoi adăugăm ouăle, iar după ce le-am încorporat și pe ele, turnăm laptele bătut.
3
Cernem făina, împreună cu cacaoa, le adăugăm și pe ele în compoziție, apoi bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie și sarea.
4
Mixăm totul bine, până când sunt încorporate toate ingredientele.
5
Turnăm compoziția într-o tavă cu pereții detașabili, tapetată cu hârtie de copt, nivelăm și introducem tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru aproximativ 30-35 de minute.
6
În timp ce blatul este la cuptor, ne vom ocupa de stratul de fistic și paste pentru kataif al prăjiturii. Astfel, vom rumeni pastele în 50g de unt, apoi le mărunțim și le amestecăm cu crema de fistic.
7
Adaugăm această compoziție peste blatul copt și ușor răcorit.
8
Vom pregăti următorul strat, cel cu mousse de ciocolată albă.
9
Începem prin a pune gelatina la hidratat, în apă rece.
10
Rupem ciocolata în bucățele mici și o punem la topit, la bain marie, împreună cu 40g de unt.
11
Punem gelatina hidratată în ciocolata topită, apoi lăsăm compoziția să se răcească la temperatura camerei.
12
Mixăm smântână pentru frișcă și o adăugăm peste ciocolata topită și răcorită. Amestecăm totul ușor și turnăm compoziția peste stratul de fistic.
13
Nivelăm ușor și introducem tava în frigider, până când capătă o textură fermă.
14
După ce s-a întărit mousse-ul, topim ciocolata cu lapte, împreună cu 20g unt și o turnăm ușor deasupra prăjiturii. Presărăm, din loc în loc, fistic tocat mărunt și, dacă dorim, câteva paste pentru kataif, mărunțite, pentru decor.
15
Prăjitura noastră delicioasă este gata!