Reteta Prajitura cu caise
Econom
Prăjitură cu fructe by Odette

3,21 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
8
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    250g făină
  • -
    250g mere/prune fără sâmburi
  • -
    180g zahăr
  • -
    6 ouă
  • -
    70ml ulei floarea soarelui sau unt topit
  • -
    5g coajă lămâie/ portocală
  • -
    5g praf de copt
  • -
    1 esență de vanilie
  • -
    Un praf de sare
  • -
    Zahăr pudră (opțional)
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 170°C și tapetăm tava cu ulei și făină sau cu hârtie de copt.
2
Separăm albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri, adăugăm uleiul, coaja de lămâie sau portocală, esența de vanilie și amestecăm.
3
Într-un bol, punem albușurile și sarea și amestecăm cu mixerul până se dublează în volum, apoi adăugăm treptat tot zahărul și mixăm până când acestea se transformă într-o bezea tare și lucioasă.
4
Adăugăm amestecul de gălbenușuri și încorporăm ușor cu o spatulă.
5
Amestecăm făina cu praful de copt, o cernem treptat peste compoziție și o încorporăm cu o spatulă prin mișcări largi, de jos în sus.
6
Punem compoziția în tava de copt și nivelăm, apoi așezăm deasupra merele sau prunele feliate.
7
Punem la cuptor pentru 35-40 de minute. La final, ornăm cu zahăr pudră și...
8
Poftă bună!
Tips
prod-10.11.7