Pui Tikka masala
15,76 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
- -800g piept de pui
- -150g iaurt grecesc
- -20g ghimbir ras
- -4 căței usturoi (3 pentru marinadă + 1 pentru sos)
- -5g garam masala
- -350g roșii pasate
- -1 ardei iute
- -6g boia afumată (3g pentru marinadă + 3g pentru sos)
- -3g chimen
- -o ceapă
- -3g turmeric
- -20g zahăr brun
- -zeama de la o jumătate de lime
- -200ml smântână lichidă
- -30ml ulei de măsline
- -pătrunjel proaspăt
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Începem prin a pregăti pieptul de pui, pe care îl tăiem în cuburi potrivite.
2
Pregătim marinada, astfel: într-un castron mare punem iaurtul, ghimbirul proaspăt ras, garam masala, boiaua de ardei, sucul de la o jumătate de lime, usturoiul pisat, un praf de sare și piper.
3
Adăugăm bucățile de pui în marinadă și amestecăm totul bine, astfel încât toată carnea să fie acoperită.
4
Acoperim castronul cu folie alimentară și îl punem la frigider peste noapte, sau pentru cel puțin 6 ore.
5
După ce a trecut timpul de marinare, scoatem puiul din frigider și îl transferăm într-o tavă de copt.
6
Dăm puiul la cuptor, la temperatura de 220°, timp de 20 de minute, sau până se formează o crustă aurie.
7
Între timp, ne ocupăm de sos. Tocăm ceapa și usturoiul, apoi tăiem ardeiul iute în jumătate pe lungime, îndepărtăm semințele și îl tăiem bucăți foarte mici.
8
Într-o tigaie mare adăugăm uleiul și călim usturoiul, ceapa și ardeiul timp de 3 minute, apoi adăugăm chimenul, turmericul și boiaua, timp de 1 minut la foc mediu-mare.
9
Adăugăm în tigaie și roșiile pasate, zahărul brun și un praf de sare, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mediu aproximativ 10 minute.
10
Când au mai rămas 2 minute, adăugăm smântâna în sos și amestecăm bine.
11
Scoatem puiul din cuptor și îl punem în sos. Amestecăm totul bine și presărăm pătrunjel verde, proaspăt tocat.
12
Puiul Tikka Masala este gata să fie servit!
13
Iar la final, spălăm toate vasele cu Fairy.