Internațional
Pulled pork burger

21,62 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
180 min
Porții
4
Total
195 min
Ingrediente
  • -
    4 beri
  • -
    4 chifle
  • -
    800g spată, pulpă sau ceafă de porc
  • -
    1 linguriță usturoi granulat
  • -
    1 linguriță chimen
  • -
    1 linguriță cimbru
  • -
    2 lingurițe boia de ardei dulce
  • -
    1 linguriță boia afumată
  • -
    1 linguriță ceapă granulată
  • -
    sos barbeque
  • -
    varza albă/roșie, tocată fin
  • -
    sucul de la 1/2 lămâie
  • -
    4 linguri ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Amestecăm toate condimentele.
2
Tăiem carnea în bucăți mari și o punem într-o tavă, stropim cu ulei de măsline, presărăm condimentele și amestecăm totul pentru a se acoperi carnea cât mai bine. Turnăm 100-150ml apă și acoperim cu folie de aluminiu. Introducem tava în cuptor, la temperatura de 160°C, pentru aproximativ 3 ore.
3
Când carnea este gătită suficient, o desfacem în fășii subțiri și o amestecăm cu sosul din tavă și sos barbeque.
4
Tăiem chiflele pe jumătate și le rumenim puțin pe grill.
5
Ungem jumătatea de jos a chiflei cu sos barbeque, punem fășiile de carne amestecate cu sos barbeque, apoi salată de varză și acoperim cu cealaltă jumătate de chiflă.
prod-10.11.7