Salată caldă cu brânză de capră by Odette
22,92 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -1 vânătă
- -2 dovlecei
- -3 ardei kapia
- -250 g brânză de capră cremoasă
- -2 linguri ulei de măsline
- -Zeama de la o lămâie mică
- -100 g miez de nucă
- -2 linguri de pătrunjel tocat
- -busuioc
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm legumele, apoi tăiem vânăta felii rotunde de aproximativ 2 cm pe care le mai tăiem o dată în două.
2
Tăiem și dovlecelul felii rotunde, iar ardeiul cuburi mai mari. Putem să tocăm toate legumele cuburi, după preferință.
3
Condimentăm legumele cu sare, piper, oregano (opțional) și stropim cu ulei de măsline.
4
Într-o tigaie grill sau o tigaie normală, după ce s-a încins, punem legumele și le gătim la foc mediu câte 3 minute pe fiecare parte.
5
Pe un platou pentru salate sau în farfurii individuale așezăm straturi de legume pe care le stropim cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
6
Adăugăm pătrunjelul tocat, iar brânza de capră tăiata o punem deasupra,
7
Presărăm miezul de nucă sfărâmat și decorăm cu frunze de busuioc proaspăt.
8
Poftă bună!