Salată de boeuf by Odette
9,05 lei
Timp pregătire
40 min
Timp gătire
70 min
Porții
8
Total
110 min
Ingrediente
- -1kg cartofi
- -600g morcovi
- -400g castraveți murați
- -500g rasol de vită
- -100g gogoșar murat (pentru decor)
- -1 ou întreg
- -1 gălbenuș
- -180ml ulei
- -2 linguri muștar
- -Zeama de la o lămâie
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Începem cu maioneza de casă – în vasul de la blender, punem oul întreg, gălbenușul, uleiul, muștarul, zeama de lămâie, sare și piper. Le mixăm pe toate până se transformă în maioneză bună și cremoasă – gata într-un minut!
2
Spălăm cartofii și îi punem întregi (cu coajă) la fiert pentru ~30 de minute (depinde cât sunt de mari). Odată fierți, îi lăsăm să se răcească și îi decojim.
3
Separat, fierbem carnea de vită, pe care o spumăm din când în când. Este de preferat ca rasolul de vită să fie cu os, dar se poate și fără.
4
Când vita fierbe de 50 de minute, punem lângă ea și morcovii curățați. Le mai lăsăm 20 de minute și stingem focul. Dacă morcovul s-a fiert, dar vita nu, scoatem morcovii și mai lăsăm carnea. După gust, putem adăuga și țelină sau mazăre.
5
Curățăm cartofii de coajă și îi tăiem în bastonașe, apoi în cubulețe mici. Procedăm la fel și cu morcovii și castraveții murați.
6
Punem toate legumele într-un bol, condimentăm cu sare și piper, adăugăm 3 linguri generoase de maioneză și amestecăm foarte bine. Gustăm și mai condimentăm dacă simțim nevoia.
7
Punem salata pe un platou și o decorăm cu maioneza rămasă, gogoșar murat tăiat fâșii, frunze de pătrunjel, albuș fiert, măsline sau orice vă place.
8
Punem în farfurie și...
9
Poftă bună!