Reteta Turtă dulce
Econom
Turtă dulce by Odette

3,15 lei

2,88 lei

/porție
Timp pregătire
200 min
Timp gătire
30 min
Porții
10
Total
230 min
Ingrediente
  • -
    120g zahăr brun
  • -
    120g miere
  • -
    100g unt
  • -
    1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • -
    ½ linguriță praf de copt
  • -
    1 ou
  • -
    400g faină
  • -
    1 linguriță scorțișoară
  • -
    1 linguriță ghimbir pudră
  • -
    ½ linguriță nucșoară
  • -
    ½ linguriță cuișoare
  • -
    1 albuș
  • -
    200g zahăr pudră
  • -
    1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare
1
Într-o crăticioară, punem mierea și zahărul brun la foc mediu și le amestecăm ușor cu o spatulă până se topesc.
2
Odată topite, adăugăm untul și amestecăm bine. Când amestecul începe să fiarbă, stingem focul, adăugăm bicarbonatul de sodiu, amestecăm și lăsăm puțin la odihnit.
3
Când compoziția nu mai este fierbinte, adăugăm oul, condimentele, făina și praful de copt și le amestecăm până se încorporează bine.
4
Dacă amestecul este prea lipicios, presărăm făină până obținem un aluat omogen.
5
Formăm un pătrat din aluat, îl acoperim cu folie de aluminiu și îl ținem la frigider 3 ore.
6
Scoatem aluatul din frigider, presărăm făină pe masă și întindem coca de turtă dulce până la o grosime de 4-5 mm.
7
Decupăm aluatul în forme și așezăm fiecare turtă dulce în tavă, la 1-2 cm distanță una de cealaltă. Dacă nu avem forme, putem face biluțe pe care le presăm cu mâna și le punem în tavă.
8
Băgăm turtele în cuptorul preîncălzit la 180°C și le coacem timp de 7 minute.
9
Cât se coace prima tranșă, strângem resturile de cocă într-o bilă și întindem iar o foaie din care decupăm formele – repetăm operațiunea până terminăm aluatul (aproximativ 4 rânduri de tăvi). Între timp, pregătim glazura...
10
Într-un castron, batem albușul de ou cu mixerul sau cu un tel până se spumează ușor. Adăugăm treptat, în ploaie zahărul pudră și amestecăm până când compoziția se omogenizează și își mărește puțin volumul.
11
Punem zeama de lămâie și mai amestecăm 2 minute. Turnăm glazura lucioasă într-o pungă pentru ornat și, după ce se răcesc turtele, ne apucăm de decorat.
12
Le așezăm pe un platou, ne minunăm puțin de cât de frumoase ne-au ieșit și...
13
Poftă bună!
prod-10.11.7