Șnițele de pui
12,08 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
35 min
Ingrediente
- -800g piept de pui
- -3 ouă
- -120g pesmet
- -120g făină
- -5g usturoi granulat
- -ulei pentru prăjit
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Începem prin a pregăti pieptul de pui. Îl feliem și apoi batem fiecare felie, cu un ciocan pentru șnițele.
2
Într-un castron, amestecăm pesmetul cu usturoiul granulat, sare și piper.
3
În alt castron punem făina, iar în al treilea punem ouăle bătute.
4
Trecem fiecare bucată de piept de pui mai întăi prin făină, apoi prin ouă și, în final, prin amestecul de pesmet, asigurându-ne că sunt toate acoperite uniform.
5
Prăjim șnițelele de pui în uleiul încins, până devin aurii și crocante, cam 4-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt gătite complet.
6
Scoatem șnițelele de pui pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.
7
Servim șnițelele de pui calde, alături de garnitura preferată sau de o salată proaspătă.