Spaghete cu anșoa și cartofi
11,32 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
25 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -400g spaghete
- -20ml ulei de măsline extravirgin
- -3 caței de usturoi
- -2 cartofi
- -50g file de anșoa (din conservă)
- -70g pesmet
- -patrunjel
- -parmezan (optional)
- -sare grunjoasa
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe mici
2
Într-o tigaie, punem ulei de măsline și călim cățeii de usturoi întregi. După ce și-au lăsat aroma, îi scoatem și adăugăm cartofii tăiați cubulețe și îi rumenim bine. Amestecăm constant pentru a se găti uniform.
3
Între timp, punem apă la fiert într-o oală. Putem pune puțină sare grunjoasă.
4
După ce s-au rumenit cartofii, adăugăm fileurile de anșoa și un polonic cu apă fierbinte din oală.
5
Fierbem pastele, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt gata le adăugăm peste cartofii cu anșoa și presărăm pesmetul. Amestecăm totul ușor și pastele noastre sunt gata de savurat.
6
Putem presăra pătrunjel proaspăt și parmezan ras, dacă ne dorim acest lucru.