Econom
Supă cremă de linte

4,08 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    200g linte
  • -
    1 ceapă medie, tocată
  • -
    2 morcovi
  • -
    2 caței de usturoi
  • -
    1 cartof, tăiat cubulețe
  • -
    1 lingură ulei de măsline
  • -
    1 linguriță boia ardei dulce
  • -
    1 linguriță curcuma
  • -
    1l supă de legume (1l apă + 2 cuburi legume)
  • -
    pătrunjel proaspăt tocat
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Încălzim uleiul de măsline într-un vas încăpător și adăugăm ceapa, pe care o călim până devine moale și translucidă.
2
Punem la călit și morcovii rași și usturoiul, gătindu-i până când devin ușor moi.
3
Adăugăm lintea și cartoful tăiat și amestecăm pentru a se combina cu celelalte ingrediente.
4
Punem boia dulce, curcuma și asezonăm cu sare și piper, după gust. Amestecăm bine pentru a distribui uniform condimentele.
5
Turnăm supa de legume și aducem amestecul la fierbere.
6
Reducem focul și lăsăm supa să fiarbă până când lintea și legumele sunt complet fierte (20-25 de minute).
7
După ce s-a fiert, o lăsăm 10 minute să se răcească, după care o punem în blender și o mixăm pentru a obține o consistență cremoasă.
8
Punem supa în boluri, decorăm cu frunze de pătrunjel proaspăt și o savurăm cu plăcere.
prod-10.15.7