Gustoasă
Supă cremă de păstârnac cu brânză de burduf și chimen by Umami Brunch

6,31 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
45 min
Porții
6
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    500g păstârnac tăiat bastonașe groase, de dimensiuni cât mai egale
  • -
    1 linguriță boia afumată
  • -
    1 ceapă mare tocată fin
  • -
    1 linguriță chimen pudră
  • -
    aprox. 750ml supă de legume fierbinte
  • -
    150g brânză burduf sfărâmată
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade cu ventilator.
2
Punem păstârnacul tăiat într-un bol împreună cu boiaua și 2 linguri de ulei de măsline și amestecăm bine. Apoi întindem legumele într-o tavă de cuptor cu foaie de copt. Nu le suprapunem. Le coacem pentru aproximativ 45 de minute sau până sunt moi și aurii. Dacă vedem că se rumenesc prea tare și sunt încă tari, le acoperim cu o hârtie de copt umezită și stoarsă. Altfel supa vă ieși închisă la culoare.
3
Cât legumele sunt la cuptor, încingem o tigaie antiaderentă, punem ceapa, sare și puțin ulei. Călim ceapa la foc minim până devine moale și se caramelizează.
4
Scoatem legumele din cuptor și le punem într-un blender (dacă nu avem un blender puternic, putem să le tăiem felii mai mici) împreună cu ceapa, chimenul, puțină sare și puțină supă de legume.
5
Mixăm până obținem o textură foarte fină. Mai adăugăm supă dacă e nevoie, dar doar cât să se poată mixa. Dacă avem blender mic, vom face pașii 4 și 5 în două etape.
6
Completăm cu supă de legume până la o consistență cremoasă și consistentă, dar în care să se scufunde un cub de brânză dacă îl punem pe suprafața ei. Asezonăm cu sare, dacă este necesar.
7
Împarțim brânza de burduf în patru boluri și punem supa fierbinte peste ea.
prod-10.20.4