Econom
Dovlecei pane la cuptor by Greta DeMâncare

4,11 lei

3,77 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    1 dovlecel mare sau 2 mai mici
  • -
    2 ouă
  • -
    200g de pesmet
  • -
    1 linguriță de fulgi de chilli
  • -
    1 linguriță de oregano
  • -
    1 lămâie
  • -
    1 iaurt grecesc
  • -
    5 căței de usturoi
  • -
    1 linguriță de sare
Mod de preparare
1
Spălăm și feliem dovleceii, peste care pudrăm câte un praf de sare
2
Amestecăm ouăle, oregano și fulgii de chilli, trecem apoi fiecare felie de dovlecel prin acest amestec.
3
Trecem feliile de dovlecel prin pesmet și apoi repetăm: încă o dată prin ouă și încă o dată prin pesmet.
4
Așezăm feliile de dovlecel pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5
Lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute (în acest timp întoarcem feliile de pe o parte pe alta când devin aurii).
6
Servim cu câțiva stropi de lămâie deasupra și alături de un sos de iaurt amestecat cu puțină sare și cei 5 căței de usturoi dați pe răzătoare.
prod-10.11.7