Prăjitură cu napolitană, nucă și caramel by Greta DeMâncare
12,35 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
180 min
Porții
8
Total
190 min
Ingrediente
- -3 foi de napolitane
- -2 conserve de lapte condensat
- -300g nuci măcinate
Mod de preparare
1
Într-o oală mare punem la fiert conservele de lapte condensat închise. Punem apă cât să acopere conservele. Fierbem 3 ore și ne asigurăm că apa acoperă mereu conservele. La final vom obține cel mai fin și cremos “Dulce de Leche” (cremă de caramel).
2
Într-un bol larg amestecăm caramelul din conserve cu nucile măcinate.
3
Pe o foaie de napolitană întindem jumătate din cantitatea de cremă.
4
Acoperim cu încă o foaie de napolitană și adăugăm cel de-al doilea strat de cremă. Acoperim apoi și cu ultima foaie de napolitană.
5
Învelim în folie sau hârtie de copt și presăm cu o greutate (putem folosi câteva tocatoare, câteva cărți etc) și lăsăm la rece minim 2 ore înainte de a felia.