De post
Plăcintă vegană cu mere by Greta DeMâncare

7,32 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    150ml ulei de floarea soarelui
  • -
    150ml borș
  • -
    80g zahăr + 100g zahăr pentru umplutură
  • -
    20g zahăr vanilat
  • -
    550g făină
  • -
    10g praf de copt
  • -
    un praf de sare
  • -
    8 mere rase
  • -
    3 linguri de scorțișoară
  • -
    5ml esență de vanilie
  • -
    zahăr pudră
Mod de preparare
1
Pregătim aluatul amestecând toate ingredientele pentru acesta și îl împărțim apoi în două bucăți egale.
2
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt întindem o foaie subțire din prima bucată de aluat (am folosit o tavă de 33x45 cm).
3
Într-o tigaie călim ingredientele pentru umplutură (merele rase,100g zahăr, scorțișoara și esența de vanilie), până când capătă o consistență moale, parfumată și ușor cremoasă (2-3 minute).
4
Întindem umplutura peste prima foaie de aluat.
5
Pregătim și acuperim cu ultima foaie de aluat cu umplutura
6
Facem mici găurele la suprafață cu o furculița și coacem în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 40-45 de minute sau până când plăcinta este bine rumenită la suprafață.
7
Opțional putem presăra zahăr pudră.
prod-10.11.7