Tocăniță de miel
16,76 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
80 min
Ingrediente
- -400g carne miel
- -1 ceapă
- -1 morcov
- -1 ardei
- -1/2 legătură de pătrunjel
- -o lingură boia dulce
- -1/2 legătură ceapă verde
- -1/2 legătură usturoi
- -400g cartofi
- -4 linguri ulei
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem carnea de miel în cuburi, tocăm și legumele în cubulețe mici, iar ceapa și usturoiul verde îl tăiem fin.
2
Punem uleiul într-o cratiță și rumenim bucățile de carne timp de 5 minute, amestecând pentru a se prăji uniform.
3
După ce s-a rumenit carnea, adăugăm legumele, ceapa și usturoiul verde, asezonăm cu sare și piper și amestecăm bine.
4
Turnăm 500ml de apă călduță, adăugăm și boiaua dulce, acoperim cratița cu un capac și lăsăm să fiarbă aproximativ 20 de minute.
5
După ce s-a înmuiat carnea, adăugăm cartofii tăiați cuburi și completăm cu apă călduță. Lăsăm să fiarbă, la foc mediu, aproximativ 20 de minute.
6
La sfârșit, presărăm pătrunjel verde tocat și tocănița noastră de miel este gata.