Tradițional
Pască fără aluat

5,58 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
50 min
Porții
10
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    500g brânză de vaci
  • -
    300 cremă de brânză
  • -
    200g smântână
  • -
    100g făină
  • -
    150g zahăr
  • -
    4 ouă
  • -
    40g griș
  • -
    un praf de sare
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    coaja rasă de la o portocală
  • -
    100g stafide
  • -
    8ml esență de rom
  • -
    8ml esență de vanilie
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
1
Punem stafidele la hidratat, într-un castron cu apă călduță în care punem esență de rom.
2
Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, cu un praf de sare.
3
Într-un castron încăpător punem brânza de vaci bine scursă, crema de brânză, smântâna, zahărul, gălbenușurile, grișul, coaja rasă de portocală și de lămâie, esența de vanilie, zahărul vanilat și făina. Amestecăm totul bine, apoi încorporăm și albușurile bătute și, la sfârșit, stafidele bine scurse de apă.
4
Tapetăm forma cu hârtie de copt, turnăm compoziția de pască și o introducem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute, sau până când este frumos rumenită și are o textură fermă.
prod-10.15.7