Tocăniță de cartofi cu afumătură by Radu Dumitrescu - Rețetă Video
18,86 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
- -3-4 cartofi mari
- -½ țelină
- -3 morcovi mari
- -1 ceapă mare
- -200g fleică crud-uscată
- -150g cârnați crud-uscați
- -300ml supă de pui
- -4 linguri de bulion
- -2 foi de dafin
- -1 legătură de mărar
- -Ulei de floarea soarelui
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii, țelina, morcovii și îi tăiem în bucăți aproximativ egale.
2
Tăiem fleica și cârnații în cuburi mici.
3
Încingem bine o oală și punem fleica la călit; amestecăm continuu.
4
După câteva minute, adăugăm 2 foi de dafin, puțin ulei și ceapa tocată, amestecând continuu. Punem morcovul și țelina în oală, dregem cu sare și piper și adăugăm puțină supă de oase.
5
După 15 minute de fiert, adăugăm și cartofii peste legume, acoperim oala și le lăsăm pe toate să mai fiarbă oleacă.
6
Când tocănița începe să se îngroașe, iar cartofii sunt aproape fierți, punem în oală cârnații și mai lăsăm să fiarbă 10 minute.
7
Tocăm mărunt o legătură de mărar și adăugăm codițele tocate în oală. Amestecăm bine și mai lăsăm 5 minute pe foc.
8
Punem și 4 linguri de bulion în oală și o mai lăsăm puțin la fiert – de data aceasta, descoperită.
9
La final, luăm tocănița de pe foc, presărăm frunzele de mărar tocate pe deasupra, acoperim oala și o lăsăm puțin la infuzat, să „se așeze”.
10
Punem în farfurie și...
11
Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips