- Informatii
- Ingrediente
- De la același brand
Descriere
Strugurii sunt recoltați manual, iar macerarea are loc în amfore de argilă. În timpul fermentării sunt folosite drojdii indigene, iar după macerare vinul este păstrat în amfore de argilă pentru minimum un an. Aceste operațiuni permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoarea intensă și o structură echilibrată.
Vizual: roșu rubiniu intens cu nuanțe purpurii.
Olfactiv: aromă cu nuanțe de fructe roșii și o mineralitate foarte pronunțată datorită maturării în argilă.
Gustativ: gust intens și complex, cu note de frișcă rezultate în urma fermentării malolactice în argilă.
Recomandări culinare:
Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi maturate sau semimaturate.
O cramă cu istorie de peste 70 de ani, cu podgorii întinse pe colinele regiunii viticole Valul lui Traian, crama Gitana oferă vinuri complexe și elegante, create într-un stil deosebit, care reușesc să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin.
Așa cum îl descriu chiar oamenii din spatele vinului, vinul Gitana este rezultatul unei împletiri armonioase dintre generozitatea naturii si munca omului, rodul unei pasiuni pentru vinificație susținute de un terroir excepțional.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.gitana.md |
Origine | Republica Moldova |