- Informatii
- De la același brand
Descriere
Fricandoul de vită este de fapt o tăietură de carne foarte cunoscută în America de Sud, mai precis în Brazilia, acolo nascându-se celebra denumire cu origine portugheză de “Picanha”, care se citește “Picania”.
Picanha este o tăietură mai groasă de carne din partea interioară a pulpei, provine din zona de unde este scos rasolul alb și se situează pe ambele părți ale coloanei vertebrale, așa că fiecare bovină are două astfel de bucăți.
Picanha are formă ușor triunghiulară, fiind de culoare roșu-rozaliu, cu o parte fermă și mai puțin marmorată și o fășie de grăsime albă. Este o carne mai slabă decât “capacul de vită” și e foarte apreciată în bucătărie pentru calitatea sa înaltă, aroma și suculența sa.
Datorită caracteristicilor sale, această tăietură se poate găti în diferite moduri, fie că este preparată la grătar, la cuptor, la ceaun ori în tigaie, în fripturi, tocănițe și alte preparate înăbușite, „Picanha” nu dă niciodată greș.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Crescut în | Uruguay |
Sacrificat în | Uruguay |
Născut în | Uruguay |
Origine | Uruguay |