Reteta Friptura de porc
Tradițional
Friptură de porc by Odette

16,80 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
120 min
Porții
6
Total
130 min
Ingrediente
  • -
    6 beri
  • -
    1,5kg pulpă sau spată de porc
  • -
    1 linguriță cimbru
  • -
    1 linguriță boia de ardei dulce sau iute
  • -
    1 linguriță boia afumată
  • -
    1 lingură muștar dijon
  • -
    1 lingură zahăr brun sau miere
  • -
    1 linguriță sare
  • -
    ½ linguriță piper
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    2-3 crenguțe rozmarin
Mod de preparare
1
Într-un bol, amestecăm bine uleiul de măsline cu zahărul sau mierea, condimentele uscate și muștarul și masăm bine pulpa de porc cu acest amestec. Dacă dorim și avem timp, putem lăsa carnea la marinat câteva ore în frigider, acoperită cu o folie de plastic.
2
Într-o tavă cu capac, punem pulpa de porc marinată și mai adăugăm un pahar cu apă, câțiva căței de usturoi zdrobiți și crenguțele de rozmarin. Punem capacul și o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de o oră. Mai verificăm dacă mai are nevoie de apă și completăm, după caz.
3
După o oră, scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor încă o oră fără capac, să se rumenească frumos. După alte 30 de minute, o întoarcem cu grijă și pe partea cealaltă, să se rumenească uniform.
4
Friptura de porc este acum fragedă și gustoasă, gata de savurat alături de garnitura și vinul preferat.
5
Poftă bună!
prod-10.11.7