Internațional
Babka cu pesto de usturoi verde și busuioc

7,56 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
50 min
Porții
4
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    250ml lapte
  • -
    8g drojdie uscată
  • -
    500g făină
  • -
    70g unt +30g pentru uns
  • -
    1 ou
  • -
    1 linguriță zahăr
  • -
    30g busuioc
  • -
    1 legătură usturoi verde
  • -
    30g parmezan ras
  • -
    10g semințe de pin
  • -
    50ml ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Pentru început, punem laptele la încălzit. Nu-l aducem la punctul de fierbere, doar îl încălzim puțin. Turnăm laptele în vasul în care vom pregăti aluatul. Adăugăm drojdia uscată în lapte, o linguriță cu zahăr și 2 linguri din cantitatea de făină, și amestecăm totul bine. Lăsăm drojdia să acționeze timp de aproximativ 15 minute.
2
Adăugăm făina, oul, sarea și 70g de unt moale. Amestecăm totul bine și frământăm până când aluatul devine neted și elastic, timp de aproximativ 10 minute.
3
După ce am frământat bine aluatul, acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm la crescut pentru aproximativ 2 ore, sau până când își dublează volumul.
4
Între timp ne ocupăm de prepararea unui delicios pesto de usturoi verde și busuioc. Astfel, punem în vasul unui blender usturoiul verde, busuiocul, parmezanul ras, uleiul de măsline și semințele de pin, și mixăm totul până obținem o compoziție cremoasă și fină.
5
După ce a crescut aluatul, îl scoatem din vasul în care a dospit, pe blatul de lucru uns cu ulei. Întindem aluatul în formă dreptunghiulară, ungem pe toată suprafața cu sosul pesto din usturoi verde și busuioc. Rulăm aluatul cu umplutura de peste, apoi tăiem sulul format, pe lungime, și răsucim cele două jumătăți obținute, cu partea tăiată în exterior.
6
Punem babka în forma de copt, ungem bine cu unt și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 60 de minute sau până când trece testul scobitorii (daca înfigem o scobitoare în babka, și aceasta iese curata, fără urme de aluat, atunci este gata).
7
Babka noastră delicioasă este gata și o putem consuma ca atare, în diferite combinații de sendvișuri sau alături de salate proaspete.
prod-10.15.7