Sparanghel cu avocado și somon
19,61 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -450g sparanghel
- -100g somon afumat
- -coaja rasă și sucul de la o lămâie
- -30g muștar Dijon
- -4 linguri ulei de măsline
- -20g miere
- -2 avocado
- -pătrunjel tocat fin
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem sparanghelul, apoi îl curățăm cu un decojitor de legume. Fierbem sparanghelul în apă cu sare, timp de 10 minute, până când devine fraged.
2
Scurgem de apă și îl punem deoparte.
3
Preparăm sosul, amestecând sucul de lămâie, muștarul, mierea, coaja rasă de lămâie, uleiul, sare și piper, după gust.
4
Punem sparanghelul pe farfurii, așezăm felii de somon și avocado tăiat cubulețe, apoi turnăm sos.
5
La sfârșit, presărăm pătrunjel proaspăt, tocat fin.