Rapidă
Sparanghel cu unt la tigaie

13,53 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    450g sparanghel
  • -
    20g de unt
  • -
    2 căței de usturoi tocați
  • -
    60g parmezan ras
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Spălăm sparanghelul sub jet de apă rece, apoi îl zvântăm bine în prosoape absorbante de hârtie.
2
Tăiem partea lemnoasă de la baza fiecărui fir de sparanghel.
3
Încingem untul într-o tigaie la foc mediu.
4
Adăugăm sparanghelul, asigurandu-ne să nu supraaglomerăm tigaia. Gătim sparanghelul, întorcându-l de câteva ori, folosind un clește, timp de aproximativ 6-7 minute.
5
Adăugăm usturoiul pisat, sare și piper după gust. Amestecăm ușor și mai gătim 30-45 de secunde sau până când usturoiul se rumenește ușor.
6
Transferăm sparanghelul pe o farfurie, presărăm parmezan ras și servim.
Tips
prod-10.15.7