Sparanghel în foietaj
28,19 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
3
Total
30 min
Ingrediente
- -400-450g sparanghel verde
- -300g aluat foietaj
- -susan sau mac
- -1 ou pt uns
- -100g prosciutto
- -o lingură lapte
- -sare
Mod de preparare
1
Spălăm sparanghelul și îndepărtăm partea lemnoasă de la bază. Curățăm și tulpina de coaja fibroasă.
2
Clătim din nou sparanghelul și îl uscăm cu un șervet absorbant.
3
Legăm sparanghelul în buchet, cu sfoară alimentară.
4
Punem apă cu sare la fiert, într-o oală înaltă și îngustă.
5
Punem buchetul de sparanghel în apa clocotită, lăsând vârfurile afară. Vârfurile sunt foarte fragede și se vor găti datorită aburului.
6
Gătim sparanghelul timp de 8-9 minute, apoi îl scurgem de apă și îl punem pe o farfurie.
7
Pregătim foietajul astfel: întindem foaia și tăiem fâșii de 1,5-2cm lățime.
8
Înfășurăm fiecare fir de sparanghel cu o fășie de prosciutto, apoi cu o fâșie de aluat.
9
Aranjăm sparanghelul, astfel înfășurat, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem foietajul cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi presărăm susan.
10
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru aproximativ 20 de minute sau până când rulourile sunt bine rumenite.