Pâine cu brânză și usturoi verde la cuptor
9,26 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -1 pâine
- -100g unt la temperatura camerei
- -o legătură de usturoi verde
- -100g brânză Cheddar sau Gruyere
- -50g parmezan ras
- -pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Folosind un cuțit ascuțit, crestăm pâinea în linii paralele, dar nu până jos. Apoi iar în linii paralele, să formăm pătrațele.
3
Într-un bol amestecăm untul moale cu usturoiul verde tocat fin și pătrunjelul tocat.
4
Cu o lingură, împingem amestecul de unt și usturoi între feliile de pâine.
5
Presărăm ambele tipuri de brânză peste pâine, asigurandu-ne că brânza se strecoară între feliile de pâine.
6
Așezam pâinea pe hârtie de copt și o coacem în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească.
7
Servim pâinea caldă, bucurându-ne de aroma și gustul minunat al brânzei și usturoiului copt.