Butter chicken by Taste Bazaar
15,30 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
3
Total
50 min
Ingrediente
- -650 g pulpe de pui dezosate
- -75 g de unt
- -400 ml roșii pasate
- -1 ceapă medie
- -3 căței de usturoi
- -1 bucată de ghimbir de aprox 2-3 cm
- -1 linguriță de chimion pudră
- -1 linguriță de garam masala
- -1 linguriță de turmeric pudră
- -1 baton de scorțișoară
- -120 ml smântână lichidă
- -1 lingură de zeamă de lămâie
- -1 lingură de pătrunjel/ coriandru proaspăt
- -350 g orez basmati
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Amestecăm chimionul cu garam masala și turmericul într-un castron.
2
Tăiem carnea în cuburi medii și o punem într-un castron.
3
Peste carne presărăm 2 lingurițe din mixul de condimente, sare și piper, și masăm bine toate bucățile.
4
Punem o tigaie pe foc mediu spre mare și topim în ea 60 g de unt.
5
Adaugăm bucățile de carne și le rumenim pe toate părțile, timp de 10 minute.
6
Tocăm ceapa mărunt, zdrobim usturoiul, iar ghimbirul îl radem pe răzătoarea mică.
7
Când s-a rumenit carnea, o scoatem pe o farfurie.
8
În tigaie punem ceapa, usturoiul, ghimbirul și restul mixului de condimente și le călim timp de 2 minute, amestecând des.
9
Adăugăm sosul de roșii, batonul de scorțișoară, transferăm înapoi în tigaie și carnea, amestecăm și mai lăsăm totul la fiert pe foc mic timp de 15 minute.
10
Între timp, punem orezul la fiert.
11
După cele 15 minute, turnăm smântâna în tigaie, adaugăm o lingură de unt (~15 gr), zeamă de lămâie și sare. Amestecăm și oprim focul.
12
Servim cu pătrunjel sau coriandru tocat, alături de orez basmati fiert.