Caponata siciliană by Hayat Nabulsi
16,46 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
40 min
Porții
3
Total
60 min
Ingrediente
- -2 vinete medii
- -10 roșii cherry
- -1 ceapă
- -1 tijă de țelină apio
- -1 cană de roșii pasate
- -2 linguri de capere
- -2 linguri de măsline verzi fără sâmburi
- -4-5 frunze de busuioc
- -2 linguri de oțet
- -1 lingură de zahăr
- -2 linguri de muguri de pin
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Tăiem vinetele în cubulețe și le prăjim în ulei încins până devin maronii. Le scoatem pe un șervețel și le asezonăm cu sare.
2
Într-o tigaie, călim ceapa împreună cu țelina, apoi adăugăm roșiile pasate.
3
Le lăsăm la foc mic 5 minute, apoi adăugăm oțetul, roșiile cherry, măslinele, caperele, busuiocul, sarea și piperul.
4
Le mai lăsăm pe foc 5 minute, punem și vinetele în tigaie și stingem focul.
5
Punem mugurii de pin pe foc, într-o tigaie până se rumenesc, apoi îi adăugăm peste caponata.