Econom
Cartofi striviți la cuptor

5,64 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
45 min
Porții
5
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    10 cartofi medii
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    100g parmezan ras
  • -
    rozmarin (sau alte ierburi la alegere), după gust
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 220°C.
2
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, într-o oală cu apă în care punem o linguriță cu sare. Fierbem cartofii până când furculița intră cu ușurință în ei, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.
3
Ungem o tavă cu ulei de măsline și punem cartofii, lăsând spațiu între ei.
4
Aplatizăm fiecare cartof, presând cu un pasator de piure.
5
Ungem cartofii cu ulei de măsline și presărăm peste ei sare, piper, rozmarin proaspăt tocat.
6
Introducem tava în cuptor și coacem cartofii timp de aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc. Presărăm parmezanul ras și mai continuăm coacerea timp de 5 minute.
7
Cartofii noștri sunt gata, rumeni, crocanți și cu o aromă irezistibilă!
Tips
prod-10.15.7