Cartofi striviți la cuptor
5,64 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
45 min
Porții
5
Total
55 min
Ingrediente
- -10 cartofi medii
- -3 linguri ulei de măsline
- -100g parmezan ras
- -rozmarin (sau alte ierburi la alegere), după gust
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 220°C.
2
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, într-o oală cu apă în care punem o linguriță cu sare. Fierbem cartofii până când furculița intră cu ușurință în ei, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.
3
Ungem o tavă cu ulei de măsline și punem cartofii, lăsând spațiu între ei.
4
Aplatizăm fiecare cartof, presând cu un pasator de piure.
5
Ungem cartofii cu ulei de măsline și presărăm peste ei sare, piper, rozmarin proaspăt tocat.
6
Introducem tava în cuptor și coacem cartofii timp de aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc. Presărăm parmezanul ras și mai continuăm coacerea timp de 5 minute.
7
Cartofii noștri sunt gata, rumeni, crocanți și cu o aromă irezistibilă!
Tips