Econom
Cartofi wedges crocanți la cuptor

7,66 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    8 cartofi medii
  • -
    60ml ulei de măsline
  • -
    1 lingură de usturoi tocat
  • -
    1-2 lingurițe ceapă granulată
  • -
    2 lingurițe de sare
  • -
    2 lingurițe boia dulce (sau afumată)
  • -
    piper
  • -
    100g parmezan ras
  • -
    2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat fin
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Tăiem cartofii în felii groase, de dimensiuni aproximativ egale.
3
Într-un bol mic amestecăm uleiul, usturoiul, ceapa granulată, sarea, boiaua de ardei și piperul.
4
Turnăm acest amestec peste cartofi și amestecăm bine pentru a ne asigura că sunt acoperiți total.
5
Punem cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat.
6
Presărăm jumătate din parmezanul ras și sare, dacă vrem să fie mai sărați.
7
Coacem pentru aproximativ 35 de minute, întorcând feliile la jumătatea timpului de coacere, până când cartofii devin aurii și crocanți.
8
Dacă avem opțiunea de ventilație, ar fi indicat să o folosim în ultimele 3-4 minute de coacere.
9
După ce îi scoatem din cuptor, presărăm și cealaltă jumătate de parmezan ras și pătrunjelul tocat fin.
prod-10.15.7