Econom
Chec marmorat cu cacao

2,80 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
45 min
Porții
8
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    5 ouă
  • -
    200g zahăr
  • -
    250g făină
  • -
    100g unt
  • -
    2 linguri de cacao
  • -
    1 linguriță de praf de copt
  • -
    coajă rasă de la o lămâie
  • -
    esență vanilie
  • -
    esență de rom
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C și ungem o formă de chec cu unt sau o tapetăm cu hârtie de copt.
2
Într-un bol mare, mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă.
3
Topim untul, apoi îl lăsăm puțin să se răcească.
4
Adăugăm făina, praful de copt și sarea in amestecul de ouă și zahăr. Amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ușoare, până când ingredientele sunt bine încorporate.
5
Adăugăm untul topit și extractul de vanilie, coaja rasa de lămâie și amestecăm până obținem un aluat omogen.
6
Într-un bol mic, amestecăm cele 2 linguri de cacao cu aproximativ 3-4 linguri de aluat din bolul mare și adăugăm esență de rom.
7
Turnăm jumătate din aluatul fără cacao în forma de chec pregătită.
8
Adăugăm aluatul cu cacao deasupra primului strat de aluat.
9
Turnăm restul de aluat fără cacao și, cu ajutorul unei linguri, trasăm linii sau cercuri prin aluat.
10
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute sau până când checul este rumenit frumos. Pentru a verifica dacă este gata, înfigem o scobitoare în mijlocul checului; dacă iese curată, este gata.
11
Lăsăm checul să se răcească în formă, timp de aproximativ 10 minute, apoi îl scoatem și îl lăsăm să se răcească complet pe un grătar.
prod-10.11.7