Cheesecake fără blat by Cosânzenele Gătesc
13,14 lei
11,67 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
8
Total
50 min
Ingrediente
- -610g cremă de brânză
- -50g smântână
- -160g zahăr
- -4 ouă
- -400ml smântână pentru gătit
- -100g făină
- -1 lingură cu amidon de porumb
- -vanilie
- -dulceață de zmeură, cireșe, afine, căpșune (pentru servire)
Mod de preparare
1
Folosim un bol măricel și un tel pentru a amesteca toate ingredientele. Începem cu crema de brânză, smântâna clasică și zahărul.
2
Imediat ce acestea s-au omogenizat, continuăm cu restul ingredientelor: ouăle, unul câte unul, vanilia, smântâna pentru gătit, făina și amidonul.
3
Acoperim o tavă rotundă cu laterale detașabile cu o hârtie de copt și punem în ea tot aluatul obținut. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 35-40 de minute.
4
Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm puțin la răcit. O putem servi călduță, însă este mult mai bună după ce a stat câteva ore la frigider. Merge de minune cu o linguriță de dulceață de fructe ca topping.
5
Rezultatul? O bunătate cu gust perfect.