Salată caldă de cartofi cu ardei și brânză by Cosânzenele Gătesc
17,62 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
2
Total
35 min
Ingrediente
- -800g cartofi
- -un ardei gras roșu
- -o lingură cu ulei de măsline + 2 linguri pentru dressing
- -sare
- -piper
- -sucul de la o lămâie
- -2 caței de usturoi mărunțiți
- -1/2 linguriță de boia dulce
- -fulgi de chilli (opțional)
- -pătrunjel proaspăt
- -100g brânză feta mărunțită
Mod de preparare
1
Curățăm și spălăm cartofii și ardeii, îi tăiem cuburi și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2
Adăugăm puțin ulei de măsline, amestecăm și îi aranjăm astfel încât să nu se lipească între ei, apoi îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute (până când se rumenesc bine).
3
Între timp, ne ocupăm și de sos: adăugăm într-un borcan uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul, usturoiul mărunțit, boiaua dulce și fulgii de chilli, punem capacul și agităm bine.
4
Imediat ce legumele s-au copt, le scoatem, le condimentăm cu sare și piper după gust și le transferăm într-un bol. Servim cu pătrunjel proaspăt mărunțit, sosul delicios și brânză feta. Amestecăm astfel încât toate aromele să se întrepătrundă și mâncarea noastră este gata.
5
Rezultatul? O bunătate de salată caldă ce va fi pe placul tuturor. Merge de minune și cu puțină carne.