Gustoasă
Salată caldă de cartofi cu ardei și brânză by Cosânzenele Gătesc

19,99 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
2
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    800g cartofi
  • -
    un ardei gras roșu
  • -
    o lingură cu ulei de măsline + 2 linguri pentru dressing
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    sucul de la o lămâie
  • -
    2 caței de usturoi mărunțiți
  • -
    1/2 linguriță de boia dulce
  • -
    fulgi de chilli (opțional)
  • -
    pătrunjel proaspăt
  • -
    100g brânză feta mărunțită
Mod de preparare
1
Curățăm și spălăm cartofii și ardeii, îi tăiem cuburi și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2
Adăugăm puțin ulei de măsline, amestecăm și îi aranjăm astfel încât să nu se lipească între ei, apoi îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute (până când se rumenesc bine).
3
Între timp, ne ocupăm și de sos: adăugăm într-un borcan uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul, usturoiul mărunțit, boiaua dulce și fulgii de chilli, punem capacul și agităm bine.
4
Imediat ce legumele s-au copt, le scoatem, le condimentăm cu sare și piper după gust și le transferăm într-un bol. Servim cu pătrunjel proaspăt mărunțit, sosul delicios și brânză feta. Amestecăm astfel încât toate aromele să se întrepătrundă și mâncarea noastră este gata.
5
Rezultatul? O bunătate de salată caldă ce va fi pe placul tuturor. Merge de minune și cu puțină carne.
prod-10.11.7