Econom
Cartofi cu fasole verde și pulpe la tavă by Cosânzenele Gătesc

11,25 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
40 min
Porții
2
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    2 pulpe superioare de pui
  • -
    500g cartofi noi spălați bine (sau curățați de coajă) și tăiați pe jumătate
  • -
    150g păstăi de fasole
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    sucul de la 1/2 lămâie
  • -
    2 căței de usturoi, mărunțiți
Mod de preparare
1
Curățăm, spălăm și tăiem cartofii pe jumătate. Dacă avem cartofi mai mari, îi tăiem în bucăți potrivite. Curățăm și pulpele de pui și le ștergem cu un șervețel (putem folosi și pulpe de pui cu os, aripioare sau piept de pui).
2
Ungem cu puțin ulei o tavă de cuptor, adăugăm cartofii și facem loc și bucăților de pui.
3
Condimentăm cu sare și piper, după gust, stropim din nou cu ulei de măsline și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 40 de minute.
4
Scoatem tava din cuptor, punem și păstăile de fasole și băgăm din nou la cuptor pentru încă 10 minute.
5
Servim această bunătate cu un sos făcut din 2 caței de usturoi, lămâie, sare și 2 linguri cu apă.
6
Rezultatul? O bunătate de mâncare la tavă, perfectă pentru zilele în care nu ai chef să stai prea mult prin bucătărie.
prod-10.11.11