Chifteluțe din cod cu sos tartar
14,98 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
- -1 kg file de cod
- -1 ceapă, curățată și rasă
- -1 morcov mare, decojit și ras
- -1 ou bătut
- -2 linguri pesmet
- -½ linguriță sare
- -piper
- -ulei (pentru prăjit)
- -mărar proaspăt tocat
- -o cană maioneză
- -1/2 cană castraveți murați, tăiați cubulețe
- -2-3 fire ceapă verde tocată
- -pătrunjel verde, tocat fin
- -1 linguriță suc de lămâie
- -1 linguriță zahăr
Mod de preparare
1
Tocăm fileurile de cod, într-un robot de bucătărie.
2
Într-un castron mare amestecăm carnea tocată cu ceapa, morcovul, oul, pesmetul, sarea, piperul si mărarul.
3
Amestecăm totul bine și formăm biluțe de mărimea unei nuci.
4
Încingem ulei într-o cratiță încăpătoare și prăjim chifteluțele.
5
După ce s-au rumenit, le scoatem pe hârtie absorbantă și le savurăm alături de sosul tartar.
6
Pentru sosul tartar, amestecăm maioneza cu o jumătate de cană cu castraveți murați tăiați cubulețe, ceapă verde, pătrunjel, mărar și asezonăm cu suc de lămâie, o linguriță de zahăr și piper negru măcinat.