Gustoasă
Chifteluțe din cod cu sos tartar

14,98 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
15 min
Porții
6
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    1 kg file de cod
  • -
    1 ceapă, curățată și rasă
  • -
    1 morcov mare, decojit și ras
  • -
    1 ou bătut
  • -
    2 linguri pesmet
  • -
    ½ linguriță sare
  • -
    piper
  • -
    ulei (pentru prăjit)
  • -
    mărar proaspăt tocat
  • -
    o cană maioneză
  • -
    1/2 cană castraveți murați, tăiați cubulețe
  • -
    2-3 fire ceapă verde tocată
  • -
    pătrunjel verde, tocat fin
  • -
    1 linguriță suc de lămâie
  • -
    1 linguriță zahăr
Mod de preparare
1
Tocăm fileurile de cod, într-un robot de bucătărie.
2
Într-un castron mare amestecăm carnea tocată cu ceapa, morcovul, oul, pesmetul, sarea, piperul si mărarul.
3
Amestecăm totul bine și formăm biluțe de mărimea unei nuci.
4
Încingem ulei într-o cratiță încăpătoare și prăjim chifteluțele.
5
După ce s-au rumenit, le scoatem pe hârtie absorbantă și le savurăm alături de sosul tartar.
6
Pentru sosul tartar, amestecăm maioneza cu o jumătate de cană cu castraveți murați tăiați cubulețe, ceapă verde, pătrunjel, mărar și asezonăm cu suc de lămâie, o linguriță de zahăr și piper negru măcinat.
prod-10.15.7