Ciocolată de casă by Voxa & Freshful
8,51 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -200g lapte praf integral
- -100g unt
- -200g zahăr
- -1 pliculeț de zahăr vanilat
- -1 lingură și jumătate de cacao
- -65ml apă
Mod de preparare
1
Într-un castron, cernem – printr-o sită sau strecurătoare mică – laptele praf, cernem și cacaua deasupra lui, le amestecăm cu un tel (sau o furculiță) și le lăsăm deoparte.
2
Într-o cratiță, punem zahărul, apa și zahărul vanilat și le lăsăm pe foc mic cam 5 minute, până se dizolvă zahărul și se formează un sirop, amestecând din când în când. Când s-a format siropul, punem untul în cratiță și îl lăsăm să se topească.
3
Între timp, ungem tava/castronul în care vom pune ciocolata cu puțin unt.
4
Când untul din cratiță s-a topit și compoziția începe să fiarbă, turnăm amestecul de lapte praf cu cacao în cratiță, amestecând continuu cu telul până se omogenizează (cam 1 minut).
5
Odată omogenizată compoziția, o mai ținem pe foc 1-2 minute, timp în care amestecăm continuu.
6
Ciocolata noastră de casă e gata! O turnăm în castron și o lăsăm să se odihnească până a doua zi, când va fi mult mai gustoasă.