Ciorbă de lobodă
7,29 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
- -3 legături de lobodă
- -1 legătură ceapă verde
- -1 morcov
- -1 ardei roșu
- -1/2 țelină
- -1 rădăcină păstârnac
- -50g orez
- -2 linguri ulei
- -300g roșii pasate
- -borș
- -leuștean proaspăt
- -sare
Mod de preparare
1
Pentru început, punem apa la fiert, într-o oală încăpătoare, în care punem și 2 linguri cu ulei. Adăugăm morcovul tăiat cubulețe, ardeiul roșu, țelină, rădăcină de păstârnac, și ele tăiate tot cubulețe mici. Spălăm ceapa verde, o tocăm și o adăugăm și pe ea.
2
Spălăm orezul și îl punem în oală.
3
Adăugăm și roșiile pasate, și lăsăm să fiarbă totul, până când orezul se înmoaie. Când orezul s-a înmuiat, putem adăuga borșul. În funcție de cât de acră dorim să fie ciorba, adăugăm mai mult sau mai puțin borș.
4
Spălăm loboda, o tocăm și o punem și pe ea în ciorbă.
5
Bineînțeles, nu uităm să presărăm sare, atât cât ne dorim.
6
La sfârșit, presărăm o mână generoasă de leuștean proaspăt și aromat, oprim focul și lăsăm oala acoperită cu un capac, pentru a se întrepătrunde toate aromele.