De post
Ciorbă de lobodă

7,29 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    3 legături de lobodă
  • -
    1 legătură ceapă verde
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ardei roșu
  • -
    1/2 țelină
  • -
    1 rădăcină păstârnac
  • -
    50g orez
  • -
    2 linguri ulei
  • -
    300g roșii pasate
  • -
    borș
  • -
    leuștean proaspăt
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Pentru început, punem apa la fiert, într-o oală încăpătoare, în care punem și 2 linguri cu ulei. Adăugăm morcovul tăiat cubulețe, ardeiul roșu, țelină, rădăcină de păstârnac, și ele tăiate tot cubulețe mici. Spălăm ceapa verde, o tocăm și o adăugăm și pe ea.
2
Spălăm orezul și îl punem în oală.
3
Adăugăm și roșiile pasate, și lăsăm să fiarbă totul, până când orezul se înmoaie. Când orezul s-a înmuiat, putem adăuga borșul. În funcție de cât de acră dorim să fie ciorba, adăugăm mai mult sau mai puțin borș.
4
Spălăm loboda, o tocăm și o punem și pe ea în ciorbă.
5
Bineînțeles, nu uităm să presărăm sare, atât cât ne dorim.
6
La sfârșit, presărăm o mână generoasă de leuștean proaspăt și aromat, oprim focul și lăsăm oala acoperită cu un capac, pentru a se întrepătrunde toate aromele.
prod-10.15.7