Piure de urzici cu usturoi
6,29 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -500g urzici
- -1 ceapă, tocată mărunt
- -20g făină
- -40g unt
- -200ml lapte
- -2-3 căței de usturoi
- -100ml smântână lichidă
- -sare
Mod de preparare
1
Spălăm bine urzicile, în câteva ape reci, până când apa rămâne curată.
2
Punem o oală cu apă la fiert, adăugăm și puțină sare și opărim urzicile, timp de 5 minute.
3
După ce le-am opărit, le punem într-o strecurătoare și le trecem printr-un jet de apă rece. Lăsăm urzicile în strecurătoare, până când se răcesc bine.
4
Tocăm mărunt urzicile.
5
Punem o tigaie la foc mediu, topim untul și călim ceapa, adăugăm usturoiul pisat și urzicile tocate.
6
Amestecăm laptele cu făina și smântâna, și turnăm compoziția peste urzici. Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, la foc mic, amestecând constant.
7
Piureul de urzici este gata și îl servim cald, cu multă plăcere!