Coji crocante de cartofi la cuptor, cu harissa și ierburi de Provence
1,04 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -200g coji de cartofi (de la aproximativ 8 cartofi medii)
- -2 linguri ulei de măsline
- -harissa, după gust
- -ierburi de Provence, după gust
- -sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200ºC.
2
Tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt.
3
Spălăm cojile cartofilor pentru a îndepărta excesul de amidon.
4
Uscăm cojile de cartofi cu hârtie absorbantă.
5
Amestecăm într-un bol uleiul, sarea, harissa și ierburile de Provence.
6
Întindem cojile de cartofi pe tava de copt pregătită, și le ungem cu uleiul condimentat sau, le amestecăm, pur și simplu, într-un castron, cu uleiul.
7
Coacem cojile timp de aproximativ 10 minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le mai coacem încă 5-10 minute, până când devin crocante.
8
Le servim calde, alături de sosul care ne place: pe bază de iaurt, de roșii, de brânză, orice ne dorim.