Econom
Brioșe cu legume
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
12
Total
30 min
Ingrediente
  • -
    200g făină
  • -
    3 ouă
  • -
    100ml lapte
  • -
    legume diverse: ardei gras, ceapă verde, roșii cherry, dovlecel (adăugăm ce legume dorim)
  • -
    câteva ciuperci (opțional)
  • -
    câteva măsline (opțional)
  • -
    100ml ulei
  • -
    100g cașcaval
  • -
    7g drojdie
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Într-un castron încăpător punem ouăle, uleiul, laptele, cașcavalul, sarea și piperul (după gust) și amestecăm foarte bine toate ingredientele, până obținem o compoziție omogenă.
2
Încorporăm făina și drojdia, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
3
Adăugăm legumele tăiate bucățele mici, zvântate bine, ciupercile, măslinele feliate și amestecăm totul bine.
4
Pregătim o tavă pentru brioșe, punem formele de hârtie sau, dacă nu avem, ungem bine cavitățile cu unt și pudrăm cu făină.
5
Punem două linguri de compoziție în fiecare cavitate, introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de aproximativ 20 de minute sau până când brioșele se rumenesc frumos.
6
După ce s-au copt, le lăsăm puțin la răcorit și apoi le putem savura cu poftă.
prod-10.13.6