Brioșe cu legume
1,32 lei
1,24 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
12
Total
30 min
Ingrediente
- -200g făină
- -3 ouă
- -100ml lapte
- -legume diverse: ardei gras, ceapă verde, roșii cherry, dovlecel (adăugăm ce legume dorim)
- -câteva ciuperci (opțional)
- -câteva măsline (opțional)
- -100ml ulei
- -100g cașcaval
- -7g drojdie
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Într-un castron încăpător punem ouăle, uleiul, laptele, cașcavalul, sarea și piperul (după gust) și amestecăm foarte bine toate ingredientele, până obținem o compoziție omogenă.
2
Încorporăm făina și drojdia, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
3
Adăugăm legumele tăiate bucățele mici, zvântate bine, ciupercile, măslinele feliate și amestecăm totul bine.
4
Pregătim o tavă pentru brioșe, punem formele de hârtie sau, dacă nu avem, ungem bine cavitățile cu unt și pudrăm cu făină.
5
Punem două linguri de compoziție în fiecare cavitate, introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de aproximativ 20 de minute sau până când brioșele se rumenesc frumos.
6
După ce s-au copt, le lăsăm puțin la răcorit și apoi le putem savura cu poftă.