Gustoasă
Peltea de mere (din cotoare)

5,88 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
8
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    cotoare și coji de la 4kg de mere
  • -
    1kg zahăr
  • -
    sucul de la o lămâie
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
1
Spălăm merele foarte bine, apoi le curățăm de coajă. Merele le putem folosi pentru plăcintă sau le punem rase în pungi, la congelator, pentru când dorim să le folosim.
2
Vom folosi cotoarele și cojile, pentru a prepara această delicioasă peltea.
3
Punem cotoarele și cojile de mere într-o oală, completăm cu apă, cât să le acopere, și le fierbem până când se înmoaie bine.
4
La sfârșit, strecurăm zeama, apoi pasăm cojile și cotoarele, pentru a extrage tot sucul din ele.
5
Cântărim lichidul obținut, pentru a ști cât zahăr adăugăm. Dacă merele sunt mai acrișoare, la un 1 litru de lichid adăugăm 1 kg de zahăr, daca sunt mai dulci, punem 700-800 de grame.
6
Punem pe foc lichidul obținut, zahărul, zahărul vanilat și sucul de lămâie, la foc mic. Vom spuma din când în când, pentru a obține o peltea limpede.
7
Când începe să se mai îngroașe, facem testul ca pentru dulceață, turnând pe o farfurie o picătură de peltea, iar dacă se împrăștie înseamnă că mai trebuie fiartă.
8
Turnăm pelteaua în borcane curate și sterilizate, apoi le fixăm capacele.
prod-10.13.6