Gustoasă
Dulceață de gutui

5,86 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    1kg gutui
  • -
    1l apă
  • -
    1.2kg zahăr
  • -
    1 lămâie
Mod de preparare
1
Spălăm foarte bine gutuile, sub jet de apă rece, apoi le scoatem căsuța cu sâmburi și le tăiem cubulețe. Va necesita ceva mai mult timp dar, cu siguranță, merită! Nu vom înlătura coaja, deoarece conține pectină care va ajuta la închegare.
2
Punem gutuile, astfel tăiate, la fiert, împreună cu zahărul și zeama de lămâie, la foc mediu. Lăsăm la fiert pentru aproximativ 1 oră, până când vom observa că apa s-a evaporat parțial, gutuile devin portocalii, iar siropul este ușor lipicios. Pentru a fi siguri că dulceața a fiert suficient, luăm o linguriță din sirop și o punem pe o farfuriuță. Dacă are consistența mierii, atunci este gata.
3
După ce a fiert, turnăm dulceața în borcane curate și sterilizate, închidem ermetic capacele, învelim borcanele într-un prosop și le lăsăm să se răcească până a doua zi.
prod-10.15.7