Focaccia cu măsline by Greta
13,29 lei
Timp pregătire
150 min
Timp gătire
20 min
Porții
5
Total
170 min
Ingrediente
- -500g făină albă
- -350ml apă
- -10g sare
- -10g drojdie uscată
- -5g zahăr
- -50ml ulei de măsline
- -100g măsline verzi fără sâmburi
- -2-3 roșii mari
- -10-12 roșii cherry
- -2 rămurele busuioc proaspăt
- -2 linguri ulei de măsline
- -1 lingură oțet balsamic
- -Un praf de sare
- -1 bucată burrata
Mod de preparare
1
Frământăm un aluat moale și ușor lipicios din făină, apă, drojdie, zahăr și sare - fie de mână, fie folosind un robot de bucătărie – și îl lăsăm la dospit 1 oră.
2
După 1 oră, frământăm aluatul încă o dată și îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl stropim cu ulei de măsline, îl presăm ușor cu degetele și îl lăsăm la dospit încă 1 oră (sau până când ajunge comanda Freshful
3
Presărăm măslinele verzi deasupra și coacem timp de 30 de minute la 190°C sau până când focaccia devina aurie și ușor crocantă la exterior.
4
Într-o farfurie, așezăm o bucată mare de focaccia ruptă cu mâna, felii de roșii și burrata cremoasă, pe care le asezonăm cu ulei de măsline, oțet balsamic și un praf de sare.
5
Presărăm frunze de busuioc si savurăm imediat această combinație fresh care ne va aminti de roșiile cu brânză ale copilăriei.