Friptură de miel la cuptor by Laura Mușuroaea
34,44 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
- -4 cotlete de miel
- -1 căpățână de usturoi
- -mentă proaspătă
- -rozmarin proaspăt
- -oregano uscat
- -sare
- -piper
- -unt
- -1-2 pahare de vin alb
- -cimbrișor sau cimbru proaspăt pentru decor
Mod de preparare
1
Spălăm carnea, o ștergem și facem o crestătură mică în mijlocul fiecărui cotlet. Apoi frecăm bine cu sare și piper.
2
Într-un bol mic, amestecăm condimentele: oregano, busuioc, rozmarin și mentă proaspătă, tăiate mărunt.
3
Tăiem usturoiul felii, pe care le introducem în crestătura din carne.
4
Frecăm bine carnea cu condimente și o așezăm într-o tavă unsă cu ulei.
5
Printre bucățile de carne punem restul de usturoi.
6
Turnăm 1-2 pahare cu vin alb și introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade. Pentru a grăbi procesul, putem pune folie de aluminiu deasupra.
7
După 20 de minute scoatem carnea și o ungem cu unt, apoi o mai lăsăm 20 de minute la cuptor pentru a se rumeni.
Tips