Frittata siciliană by Umami Brunch
10,96 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -3 linguri de ulei de măsline
- -4 cartofi noi medii
- -6 ouă
- -80g pecorino ras
- -4 roșii uscate
- -2 cozi de ceapă verde
- -8 frunze de busuioc
- -Sare
- -Piper
- -¼ linguriță de nucșoară (opțional)
Mod de preparare
1
Curățăm cartofii și îi tăiem în rondele de 1-2 cm, apoi îi uscăm bine cu o hârtie absorbantă. Tocăm grosier roșiile uscate, tocăm mărunt cozile de ceapă verde și mărunțim cu mâna frunzele de busuioc.
2
Într-o tigaie antiaderentă, încingem două linguri de ulei de măsline și prăjim feliile de cartof într-un singur strat, la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți (o să fie nevoie de 2 ture).
3
Între timp, punem ouăle într-un castron, adăugăm sarea, piperul și nucșoara (opțional - te scapă și de mirosul greu de ou copt) și le batem până se omogenizează. Adăugăm brânza, ceapa verde, busuiocul și roșiile uscate și amestecăm ușor.
4
Punem feliile de cartofi prăjite peste ou și amestecăm ușor până se împrietenesc.
5
Dăm focul la minim, adăugăm uleiul rămas într-o tigaie mare (dacă nu avem una, facem două frittate) și, când se încinge, punem amestecul de omletă și nivelăm suprafața cu o spatulă. Aici, dacă ne simți creativi, putem pune diverse frunze sau legume care nu au nevoie de gătire (asta va fi suprafața frittatei noastre).
6
Gătim până observăm că s-a coagulat oul pe laterale și apoi folosim un capac plat sau o farfurie mare ca să întoarcem frittata. Cu o mână ținem tigaia și cu cealaltă apăsăm bine capacul, dăm tigaia peste cap cât să rămână frittata în capac/ farfurie și apoi o așezăm la loc în tigaie.
7
O mai lăsăm 30 de secunde și o dăm din nou peste cap, doar că de data asta direct în farfurie. Ne adunăm cu toții la masă și...
8
Poftă mare!
Tips