Reteta Galette cu fructe de padure
Fresh
Galette cu fructe de pădure by Georgiana Murășan

7,78 lei

7,07 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
70 min
Ingrediente
  • -
    130g unt
  • -
    180g făină
  • -
    50g smântână (minim 30% grăsime)
  • -
    50g zahăr (pentru aluat)
  • -
    1 praf de sare
  • -
    450g fructe de pădure (mure, afine, zmeură)
  • -
    70g zahăr (pentru umplutură)
  • -
    1 lingură cu vârf făină
  • -
    1 linguriță esență vanilie
  • -
    1 ou pentru uns tarta
  • -
    2 linguri zahăr (pentru decor)
  • -
    Înghețată vanilie
Mod de preparare
1
Tăiem untul în cuburi mici și îl punem împreună cu următoarele 4 ingrediente din listă într-un robot de bucătărie. Mixăm totul până se formează un aluat nisipos.
2
Strângem aluatul într-o bilă, îl punem într-o folie de plastic, îl aplatizăm și îl dăm la frigider pentru 20 de minute.
3
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe rotund într-o formă de aprox. 30-33cm diametru. Aluatul nu trebuie să fie perfect rotund pe margini, acesta fiind și farmecul acestei tarte rustice.
4
Într-un bol, punem fructele, făina, zahărul și vanilia și amestecăm cu grijă astfel încât să îmbrăcăm fructele în restul ingredientelor.
5
Așezăm fructele în centrul aluatului astfel încât să lăsăm o margine de aproximativ 5cm liberă, pe care o ridicăm peste umplutura de fructe pentru a da formă tartei.
6
Dăm tarta la frigider pentru încă 15-20 de minute.
7
Preîncălzim cuptorul la 190°C. Scoatem tarta din frigider, ungem marginile cu ou și presărăm 1-2 linguri de zahăr pe marginea tartei.
8
Punem tarta la cuptor și o coacem pentru 35-40 minute la 190°C, până devine aurie și bine coaptă.
9
Servim tarta caldă, obligatoriu cu o cupă de înghețată de vanilie.
Tips
prod-10.11.7