Iaurt grecesc cu mere, nuci și miere
12,21 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -400g iaurt grecesc
- -40g miere
- -40g unt nesărat
- -2 mere, curățate de coajă și sâmburi, tăiate în cuburi mici
- -2 linguri zahăr
- -1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- -150g nuci prăjite și tocate grosier
Mod de preparare
1
Amestecăm iaurtul cu mierea, într-un castron, folosindu-ne de un mixer.
2
Încălzim untul, într-o tigaie mare, la foc mediu. După ce s-a topit untul, adăugăm merele și 1 lingură cu zahăr. Amestecăm bine și gătim merele timp de 7-8 minute, până când acestea încep să se înmoaie. După ce s-au înmuiat, punem și cealaltă lingură cu zahăr, scorțișoara, și gătim încă 2-3 minute. Luăm tigaia de pe foc și lăsăm merele să se răcească puțin, aproximativ 5 minute.
3
Urmează partea cea mai frumoasă, asamblăm desertul nostru delicios: alegem 4 pahare potrivite, punem o lingură plină cu mere, apoi iaurtul cu miere, iar la sfârșit mere și nuci prăjite.