Inele crocante de ceapă cu sos de iaurt
8,04 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -3 cepe mari
- -150g făină
- -50g amidon de porumb (sau amidon de cartofi)
- -1 lingură boia dulce
- -200ml apă carbogazoasă
- -ulei pentru prăjit
- -300g iaurt simplu
- -100g brânză tartinabilă
- -2-3 caței de usturoi pisați
- -2 fire de ceapa verde, taiate fin
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem cele 3 cepe în felii de aproximativ 1 cm grosime. Separăm inelele și le punem într-un castron.
2
Pregătim aluatul, punând într-un castron făina, amidonul și boiaua de ardei. Le amestecăm bine.
3
Adăugăm și apa carbogazoasă foarte rece, apoi sare și piper, amestecând totul bine.
4
Punem o tigaie cu ulei la încins. trecem rondelele de ceapă prin aluat și le prăjim. După ce au devenit aurii, le scoatem pe un șervet absorbant.
5
Pregătim sosul de iaurt: punem într-un castron brânza tartinabilă și iaurtul, adăugăm usturoiul tocat și ceapa verde, apoi condimentăm după gust cu sare și piper.
Tips