Econom
Inele crocante de ceapă cu sos de iaurt

8,04 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    3 cepe mari
  • -
    150g făină
  • -
    50g amidon de porumb (sau amidon de cartofi)
  • -
    1 lingură boia dulce
  • -
    200ml apă carbogazoasă
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    300g iaurt simplu
  • -
    100g brânză tartinabilă
  • -
    2-3 caței de usturoi pisați
  • -
    2 fire de ceapa verde, taiate fin
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Tăiem cele 3 cepe în felii de aproximativ 1 cm grosime. Separăm inelele și le punem într-un castron.
2
Pregătim aluatul, punând într-un castron făina, amidonul și boiaua de ardei. Le amestecăm bine.
3
Adăugăm și apa carbogazoasă foarte rece, apoi sare și piper, amestecând totul bine.
4
Punem o tigaie cu ulei la încins. trecem rondelele de ceapă prin aluat și le prăjim. După ce au devenit aurii, le scoatem pe un șervet absorbant.
5
Pregătim sosul de iaurt: punem într-un castron brânza tartinabilă și iaurtul, adăugăm usturoiul tocat și ceapa verde, apoi condimentăm după gust cu sare și piper.
Tips
prod-10.15.7