Inele de mere by Sunny Side Up
5,68 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
25 min
Porții
10
Total
45 min
Ingrediente
- -5 mere medii, crocante
- -un pachet de aluat foietaj
- -2 albușuri
- -3 linguri de stafide (opțional)
- -5 linguri de nucă măcinată
- -1 lingură de scorțișoară
- -1 lingură de nucșoară
- -1 pachețel de zahăr vanilat (se poate omite dacă dorim să le facem fără zahăr, pentru copiii mai mici)
- -1 lingură de zahăr pudră (se poate omite dacă dorim să le facem fără zahăr, pentru copiii mai mici)
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C, fără ventilație, căldură sus-jos.
2
Spălăm și decojim merele crocante, apoi le tăiem orizontal, în felii de aproximativ 7-10 mm.
3
Cu ajutorul unui cuțit sau a unui cookie-cutter, scoatem miezul cu sâmburi din fiecare felie de măr, realizând astfel inelușele de mere.
4
Într-un castron încăpător, amestecăm scorțișoara, nucșoara și nuca măcinată. Putem adăuga și pachețelul de zahăr vanilat, dacă optam pentru un desert cu zahăr.
5
Într-un alt castron, batem bine albușurile cu o furculiță.
6
Scoatem foietajul din ambalaj și, cu un cutter pentru aluat, îl tăiem pe lățime în fâșii late de 1-2 cm.
7
Așezăm o foaie de copt pe o tavă pentru cuptor.
8
Luăm fiecare ineluș de măr, îl trecem prin amestecul de scorțișoară, nucșoară și nucă măcinată, apoi înfășurăm câte o fâșie de aluat de foietaj, trecând-o cu grijă prin gaura inelușului.
9
În etapa aceasta, dacă vrem, putem adăuga și câteva stafide între aluat și felia de măr, vor da o textură aparte desertului (dar putem sări acest pas dacă vrem să terminăm mai repede treaba).
10
Punem inelele de mere astfel formate în tavă, pe foaia de copt.
11
Cu ajutorul unei pensule, aplicam albușul bătut pe inelele de mere. Putem presăra pe deasupra niște zahăr pudră sau încă puțin din amestecul de scorțișoară, nucșoară și miez de nucă măcinat.
12
Coacem la 180°C timp de 25-30 de minute, sau până când inelele de mere sunt aurii.
13
Poftă bună!