Quesadilla Mexicană by Prin Lume
8,67 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -2 lipii tortilla
- -200g brânză rasă (mozzarella, cheddar, raclette)
- -100g ciuperci
- -1 roșie
- -4 fire ceapă verde
- -o lingură ulei de măsline
- -3 ouă
- -200g piept de pui
Mod de preparare
1
Înainte de a "monta" tortilla, trebuie să pregătim "umplutura". Pentru carnivori, varianta cu piept de pui, pentru lacto-ovo-vegetarieni, varianta cu omletă. Într-o tigaie se pune fie puiul, fie ouăle bătute, până ajung la consistența dorită. Când sunt gata, se pun deoparte.
2
Se taie mărunt ingredientele pentru umplutură: ciupercile, ceapa verde, roșiile și se pun deoparte.
3
Ciupercile se pun în tigaie cu un strop de ulei sau unt.
4
Încălzim lipiile tortilla într-o tigaie - câteva secunde pe ambele părți.
5
Punem brânza rasă deasupra lipiei, în strat generos.
6
Punem apoi toate celelalte ingrediente (puiul/omleta, ciupercile, ceapa verde și roșiile) și lăsăm câteva secunde, până când brânza începe să se topească și să "lipească" restul ingredientelor.
7
"Împăturim" lipia plină la jumătate, apoi o întoarcem ușor și pe partea cealaltă.
8
Scoatem cu grijă quesdilla din tigaie (daca se "scurg" ingredientele mai trebuie lăsată un pic), apoi o tăiem triunghiuri (ca feliile de tort) pe farfurie.
9
Poftă bună!